De Bossche bol, een heerlijke delicatesse voor liefhebbers van chocolade, om je vingers bij af te likken. Hier duiken we dieper in op de oorsprong, het eten, de mogelijkheid om ze zelf te maken, de verschillen met moorkoppen, de producten die erin zitten, de calorieën, de houdbaarheid, de prijs en waar je de echte Bossche bollen kunt vinden. Ontdek meer over deze smaakvolle lekkernij uit 's-Hertogenbosch.
Een Bossche bol bestaat uit een luchtige soes, gevuld met romige slagroom en omhuld met een dikke laag pure chocolade. Het soesdeeg wordt gebakken tot het goudbruin en hol van binnen is, waarna het wordt gevuld met opgeklopte slagroom, vaak gezoet met suiker en vanille. Tot slot wordt de bol ondergedompeld in gesmolten pure chocolade, die na afkoeling een stevige en glanzende laag vormt.
Bij DoeDenBosch is het mogelijk om deel te nemen aan een Bossche Bollen workshop, waarin je leert hoe deze bekende lekkernij wordt bereid. Tijdens de workshop worden alle stappen behandeld, van het bakken van de soezen tot het vullen met slagroom en het aanbrengen van de chocoladelaag. De workshop eindigt met het proeven van de zelfgemaakte Bossche bollen.
Familie-uitjes
Teamuitjes
Bedrijfsuitjes
Vrijgezellenuitjes
Vrienden uitjes